Директор Војислав ЧАБАРКАПА

 

 

Реч директора

Циљ нам је да се овим сајтом представимо, изађемо у јавност, кажемо нешто више о себи. А имамо шта! Довољно је рећи да се 2013. године, пуни столеће од оснивања Пријепољске гимназије. Довољно дуг период да сами научимо и то пренесемо другима.
Овде ћете, бар у основним цртама, сазнати о овој образовној установи која је изнедрила плејаду умних људи, данас расутих широм света и у свим областима живота. Такође ту су странице које вас упознају са организацијом наставе, смеровима и плановима, наставним кадром, стручним и управним органима, школским пројектима, спортским успесима и успесима на такмичењима, културној и јавној делатности.

Оно што је највредније је чињеница да је Гимназија, скоро за век свога постојања, била ослонац читавог краја, који је све своје велике успехе, постигнућа и напредак, постигао захваљујући онима који су кроз ову установу прошли, а онда се, са новим знањима и идејама, враћали своме крају.

У једном малом месту, улога и значај гимназије су огромни. Пријепољска гимназија је израсла у установу која је постала наш универзитет, академија, удружење књижевника, позориште, филхармонија, музеј, галерија слика... све се у њој зачињало, рађало, трајало, излазило и у њу враћало.

И тако ће остати. Њена богата прошлост сигурна је залога њене будућности!