ПРИЗНАЊА

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

У понедељак, 27. јануара 2014. године, министар просвете, науке и технолошког развоја, Томислав Јовановић, у Влади Србије уручио je светосавске награде установама и појединцима - наставницима, ученицима и директорима школа. То је највеће признање које се у нашој земљи може добити за просветно-педагошки рад.

Признање за посебне доприносе квалитетном образовању Републике Србије добили су и Пријепољска гимназија и професор музичке културе Дамир Рондић, тако да су први пут, откако се ова награда додељује, заправо две стигле у једном тренутку у исту установу

 

Вукова награда
Награда ослобођења Пријепоља
Орден заслуге за народ са сребреним зрацима

Поводом деведестогодишњице постојања, Школа је 2003. године добила Вукову награду, коју додељује Културнопросветна заједница Србије, "За изузетан допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору".

Вукова награда се, иначе, сматра најзначајнијим признањем у тој области у Републици Србији.

 

 

 

 

 

 

Награда ослобођења Пријепоља је највише и посебно друштвено признање које додељује Општина Пријепоље ради јавног истицања значаја резултата постигнутих у области за седамдесетпетогодишње постојање и деловање средње школе и изузетан допринос у области образовања и васпитања.

 

 

 

Орден заслуга за народ са сребрним зрацима се додељивао "За заслуге у ширењу просвете и културе међу нашим народима и за особите успехе постигнуте на уздизању и васпитању низа генерација".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наравно ту су и многе друге награде, плакете, освојени пехари и медаље.